blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG haganenoedwardanime
ČLÁNKY
DISKUSIE
1
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
HaganenoEdward



Môj top 30 anime/máng part 2
pridal HaganenoEdward 22.5. 2013 o 23:06



15. Rurouni Kenshin (manga)


Jeden z najlepších shounenov vôbec. Badass samurajský zážitok.



14. One Piece (manga)


Humor? check. Veľa charakterov, z ktorých si každý vybere obľúbenca? Check! Epická akcia? Check! Veľa kapitol? Check!!!!


V podstate jediné čo je na tom zlé je zdĺhavý začiatok a zopár horších arcov (Fishman a aj Skypiea)



13. Baccano (anime)


Staršie anime od tvorcov Durarara!!! Tenotraz samozrejme ešte komplikovanejšie a lepšie.



12. Shingeki no kyojin (manga)


Vy tu slintajte nad anime. Ja si môžem hundrať pod nosom, že o tejto kvalitke som vedel už dávno a zároveň sa rehotať nad možnosťou vykecať vám gigantický kopec spoilerov :D



11. Psycho-pass (anime)


Ďalšie záhadne nedopozerané anime. Nemožem povedať takmer ani jednu výtku. Mrazivý systém, čo kontroluje myšlienky a anitisociálne správanie. Väčšina hlavných charakterov je sympatická a má to jedného z najlepších záporákov vôbec (ktorý vlastne robí z môjho pohľadu dobrú vec, aj keď mimoriadne drasticky).



10. Akira (manga)


Zatiaľ iba na druhom volume. Ach, koľko toho museli vyhodiť z toho peckového anime filmu! Každopádne super!



9. Zetsuen no Tempest (anime a manga)


ďalší z netypických shounenov. Hrdinovia niesú blbí, má to inteligentú zápletku, točí sa to väčšinou okolo rozhovorou a je to neskutočný napinák. Odporúčam všetkými desitatimi.



8. Trace (webtoon)


Prvý dojem: Tá kresba je otrasná. Možno za to môže to, že sa jedná o webtoon. Vydržím


Druhý dojem: začína to byť super


Tretí dojem: Pecka!


Predstavte si X-menov po kórejsky. Svet je plný monštier zvaných troble s ktorými dokážu bojovať iba ľudia so špeciálnymi schopnosťami. Tí sa volajú trace.


Prvý arc vyzerá, že sa bude jednať o klasický shounen. Potom príde dráma o zrode jedného z hrdinov. Potom arc, ktorý najviac pripomína Dannyho jedenástky. Ďalšie žánre sú špinážny thriller, katastrofický film,.... proste čo arc to iný žáner. A funguje to peckovo!!!!



7. Ares (manhwa)


Predstavte si Berserk. Dajte ho do prostredia inšpirovaného antikou. Dajte prečo trochu krvi, preč sex. zlepšite súboje, zmente kresbu a uberte vek hlavným hrdinom (predsalen v shounene nemôže byť hlavný charakter tridsiatnik). Možno to znie divne, ale jedná sa o lahôdku zo ktorej som raz dal na jedno posedenie 100 chapterov. Naešťastie chvíľku trvá kým sa rozbehne.


No a samozrejme manhwa, ktorú som čítal viackrát.



6. Fate/Zero (anime)


K tomuto snáď netreba nič hovoriť. Dej je epický, akcia epická a zatiaľ najkrajšia animácia čo som videl.



5. H2 (manga)


Znova dokonalosť pri kotej je škoda slov. Moho ľudí tuna zatracuje baseball či slice of life žáner. Mali by tomu dať šancu už len kvôli klenotom ako je tento. Adachi robí síce veľmi podobné mangy, ale každou z nich sa zlepšuje. Dokáže rozosmiať, rozplakať, napnúť, jednoducho vyvolať emócie. A to aj v prípade, keď si myslíte, že viete ako manga dopadne. Len priaznivci rýchleho postupu dejom si neprídu na svoje.



Sorry, ale lepšie video som nenašiel. Nejedná sa totiž o mangu, čo by bola na západe nejak populárna.




4. Berserk (anime a manga)


Spomínal som to už pri Elfen lied. Môj druhý seinen čo som videl a často sa ho neviem nabažiť. Výborná manga a jedna z mála anime adaptácí, ktorá svojej čierno-bielej mamičke nerobí hanbu, či miestami ju dokonca predčí (pôsobivejší koniec Golden age arcu). A samozrejme aj filmy stoja celkom za to. Jediné zápury sú, že miestami je to priveľmi brutálne a priodicita vydávania, ktorá mi bráni ďalej čítať. Avšak všetko ostatné toto zatieňuje.



3. Cross Game (anime a manga)


Adachiho masterpiece. Nič iné netreba dodať. Možno snáď len to, že anime má jeden z najlgeniálnejších prvých dielov vôbec. Jeho pôsobenie na mňa sa trochu zmiernilo pri cca 20. pozretí/prečítaní. Vlastne toto sa dá povedať o všetkých dieloch tohto anime. A samozrejme prvé anime pri ktorom som plakal.


BTW s tým že som si minimálne dvadsaťkrát pozrel prvý diel či prečítal prvé volume (obsahovo je to takmer identická časť) vážne nepreháňam, skôr by som povedal, že to číslo je aspoň raz také, len už sa mi to vážne nechce rátať.



2. Fullmetal Alchemist/Fullmetal Alchemist:Brotherhood (anime a manga)


Jednoznačne najlepšie mainstreamové anime a manga a kto sa opováži voči tomu niečo namietať, tak nech skončí v žalúdku svojho otca! No a zaslúži si najlepšia manga inú adaptáciu než tú najlepšiu? Samozrejme že nie! Niektoré časti som videl už asi toľkokrát koľko prvý diel Cross Game. Je tu len jeden rozdiel - neprestali ma baviť ani trochu.


BTW keď je nejaká dobrá manga, tak si z nej kúpim jednu-dve volume. Keď je výborná tak aj viac. Z FMA a Cross Game chcem mať všetko.



Takže moje milované Fullmetal Alchemist je až druhé, aj keď to považujem za najlepšiu mainstreamovú mangu? Presne tak, na prvom mieste sa znova nachádza slice of life. Tentokrát dokoncia titul, ktorý nevychádzal normálne v časopisoch, ale jedná sa o doujinshi.



1. Molester man (manga)


Teraz začnem s jediným záporom: je to príliš krátke.


Ďalej sú len samé klady. Najväčší z nich sú postavy. Vzhľadom na to, že sú všetky založené na reálnych a obyčajných ľuďoch tak ich interakcia pôsobí veľmi živo. Ďalšie plus je to, že z dôvodu anonymity jednotlivcov sa autor rozhodol používať prezývky, ktoré viac-menej vystihujú to ako ich hlavný charakter vníma a ich rolu v príbehu. Máme tu chápavú Miss Understanding, s ktorou sa hrdina zoznámil vďala veľkému nedorozumeniu. Medzi hlavné postavy patria aj prsatá miss Loli a veľmi vtipná a príjemná Kansai (nepýtajte sa ma čo tá prezývka znamená, lebo ani ja to neviem). Najlepší je však hlavný hrdina Molester, ktorý bol podivnou zhodou náhod označený za stalera (alebo pokiaľ chcete molestera). Práve on je hlavnou silou tejto mangy. Seriózne, väčšinu z toho, čo robil on robím aj ja a ako sa pozerám tak po internete asi aj väčšina dvadsaťročných chalanov. Jednoducho najgeniálnejší mužský charakter s ktorým je veľmi ľahké sa stotožniť.




Prístupov 10690
Kvalita článku
(100%) hlasov 4

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
JoJo's bizzare adventure: Phantom blood ...
[ 16.1.2017] (príspevkov 0)
Poviedka 5
[ 22.10.2014] (príspevkov 7)
Poviedka 4
[ 8.10.2014] (príspevkov 13)
Top 15 Creepypasty
[ 28.5.2014] (príspevkov 13)
Poviedka 3
[ 16.4.2014] (príspevkov 11)
Poviedka 2
[ 2.12.2013] (príspevkov 7)
Poviedka
[ 22.10.2013] (príspevkov 9)
Môj top 30 anime/máng part 2
[ 22.5.2013] (príspevkov 12)
Mojich Top 30 anime/máng part 1
[ 21.5.2013] (príspevkov 9)
Nedávne manga (a anime) zážitky part 2
[ 11.2.2013] (príspevkov 13)